Velkommen til børnehaven

                

 

At starte i børnehave

Selvom vi løbende forbereder dit barn til at gå fra vuggestue til børnehave, så er det en god ide med korte dage den første uges tid. Plejer dit barn at sove til middag i vuggestuen, kan det være en god ide at gøre det lidt endnu f.eks. 14 dage.

 I denne nye dagligdag er der flere børn og ikke helt så kendte voksne. Der er flere egne valg, flere ting man selv må klare og overskue. Det er en tid, hvor legekammerater betyder meget og det alt sammen skal man lige vende sig til og bruge lidt ekstra energi på.

 

Børnehaven

Vi er to stuer i børnehaven, den ene er en pavillon som ligger på legepladsen. Vi arbejder i teams, dette betyder bl.a. at, ture og diverse pædagogiske aktiviteter foregår med børn og personale fra begge stuer. Stuerne hedder Delfinstuen og Søhestestuen.

 

Samarbejde

I overgangen fra vuggestue til børnehave tilbyder vi en snak med dig og en personale fra henholdsvis vuggestue og børnehave. Hvis der er en flere der skal i børnehave på samme tid, vil tilbuddet om en snak være i hele gruppen.

Også i børnehaven tilbyder vi en snak efter ca. 3 mdr., hvis barnet ikke har gået i vuggestue i Lyngen.  Der er tilbud om samtale når barnet er 4 år. Der kan være situationer hvor enten vi eller du er bekymrede og så finder vi en tid til en snak om det.

Det betyder meget for os, at få besked når dit barn er syg – holder fri – bliver hentet af en anden end personer på kartotekskortet.

 

Påklædning

Alle børn kommer på legepladsen hver dag – uanset vejret. Når vi er på ture er det typisk længere end i vuggestuen. Derfor er det godt med rigeligt med årstidens tøj – dog så dit barn selv kan overskue det.

En børnehavedag er fuld af aktiviteter, så der er gode chancer for at få brug for skiftetøj. Det er også godt at betragte påklædning som arbejdstøj med god bevægelighed.

 

Telefonliste

I børnehaven har vi en tlf. liste, den er god at være på, så det er nemmere at lave legeaftaler. Vi skal dog altid have besked fra dig hvis dit barn må komme med andre hjem – eller du kan skrive på kartotekskortet hvem det altid må komme med uden særlig besked.

Hvordan du kan forberede dit barn til børnehave

·         Øve at tage tøj på selv

·         Vide hvad man har med af tøj

·         Vælge noget tøj der er nemt at tage af og på

·         Kende lidt trafikregler

·         Have styr på sine egne ting

Børnehaven

Gå til fotoalbum
Gå til fotoalbum
Gå til fotoalbum