Børn og ansatte

Lyngen er normeret til 92 enheder.

 

Børnene er fordelt på fire stuer. To børnehavegrupper (delfinerne og søhestene) og to vuggestuegrupper (skildpadderne og blæksprutterne).

Der er cirka 23 børn i hver af de to børnehavegrupper og cirka 13 børn i hver vuggestuegruppe. Børnehavebørnene er i alderen 3-6 år og vuggestuebørnene er i alderen 0-3 år.

 

I det daglige bliver børnene opdelt i mindre grupper. Det drejer sig eksempelvis om gruppen med de kommende skolebørn, der bl.a. sidder sammen til frokosten og laver diverse aktiviteter sammen. Det giver mulighed for at forberede børnene på den kommende skolegang og udfordre dem på deres niveau. Børnene bliver ligeledes aldersopdelt til rytmik. På den måde er det muligt at rette aktiviteterne til den bestemte aldersgruppe. Ydermere bliver børnene delt op i drenge- og pigegrupper.

 

Desuden sidder vi i små grupper, når vi spiser frokost. Det har vi valgt at gøre for at skabe en hyggelig og hjemlig stemning omkring selve spisningen. Når man ikke sidder mange sammen giver det bedre mulighed for hyggesnak med de enkelte børn under spisningen. Her er det således også muligt at diskutere små emner med børnene og tale om kommende aktiviteter.

 

Da vi midt på året afgiver børn til skole, er det sådan, at der vil forekomme en mindre overnormering i foråret samt i efteråret således, at vi kan overholde vores årsnormering.

 

Vi er 14 faste ansatte inklusive pædagogisk leder og køkken-/rengøringsdame.