Indretning og lokaler

På nuværende tidspunkt er Lyngen bygget op af et hovedhus og en pavillon. I hovedhuset holder vuggestuergrupperne Skildpaddestuen og Blækspruttestuen og børnehavegruppen Delfinstuen til. I pavillonen holder børnehavegruppen Søhestestuen til.

 

Stuerne i hovedhuset er alle bygget op af to rum og et depot. Vuggestuegrupperne bruger det ene rum som spiserum og det andet rum er bygget op med forskellige legefunktioner. Således er der på skildpaddestuen en trappe og en tyk madras, hvor de små kan træne deres motorik og tumle, desuden er der et køkken, kæmpe legoklodser og store færger. Køkkenfunktionen er så god til vuggestuebørnene, at vi har valgt at have denne funktion i begge vuggestuer. På blækspruttestuen er der dukkekrog med dukkevogne, dukkeseng og udkældningstøj, kæmpe legoklodser og gulvtæppe med vejbane til vores store lastbiler.

 

Delfinstuen benytter det ene rum til kreativitetslokale, hvor der er mulighed for at sidde stille og roligt og lave perleplader, perlehalskæder, spille spil og tegne. I det andet rum er der dukkekrog med køkken, dukkevogn, dukkeseng og udklædningstøj. Desuden har vi et fælles puderum, hvor børnehavebørnene kan være som de har lyst, dog max 6 børn af gangen. Vuggestuerne benytter det også ofte.

 

Søhestestuens pavillon er ligeledes delt op i to rum - et stort og et mindre. Her er der mulighed for at spille spil, lege med lego, køre med biler på gulvtæppet med vejbane. Opbygning med pavillonen er forholdsvis ny (sept. 2006) og derfor er vi stadig inde i en periode, hvor børn og personale lærer, hvordan sådan en opbygning kan udnyttes optimalt. Vi sørger for, at der er et stort samarbejde stuerne imellem og går ofte på besøg hos hinanden, så børnen har mulighed for at bruge de forskellige legefunktioner.

 

Vi har en stor legeplads med legestativ, overdækket bålplads, legehus, sandkasser, gynger og masser af store træer. Vuggestuens legeplads ligger i forbindelse med den store plads, der kan dog lukkes af med en låge. Vuggestuen har således eget legehus, gyngestativ og sandkasse.